Skip to main content

Taxatie & veiling tijdens de kunstmarkt

By 2 augustus 2022augustus 30th, 2022Nieuws

Veilinglijst voor zaterdag 10 september tijdens Kunstmarkt opbrengst voor Hospice IJsselOever;

 

1  Elly Kern    Abstract kunstwerk, op linnen aangebracht zonder lijst

Buitenmaat, 110 cm / 150 cm.

Omschrijving kunstenaar: Mijn abstracte werken zijn krachtig, snel en dynamisch en met krachtige kleuren, zo hoop ik de kijkers te fascineren en met hun eigen fantasie laten gaan.

2 Kunstwerk van Ineke van Werkhoven, ‘’ Stilleven met Fruit’’ (Waterverf).

Kunstwerk zit in  lijst en is geschonken door particulier

Buitenmaat, 56 cm / 42 cm.

Afbeelding, 38 cm / 27.5 cm.

Kunstenaar: Ineke van Werkhoven is geboren in Uitgeest, volgde de kunstnijverheidsschool  in Amsterdam. Woont en werkt in Amerika, (Detroit) waar ze verschillende opleidingen volgde.

3 Kunstwerk van Ineke van Werkhoven, ‘’ Bomen ‘’ ( Waterverf).

Kunstwerk zit in lijst en is geschonken door particulier

Buitenmaat, 54 cm/ 45 cm.

Afbeelding, 37 cm / 27.5 cm.

Kunstenaar : Ineke van Werkhoven, zie hier boven

4 Marianne  v.d. Werf, Abstract kunstwerk

Als kind hield ik al van tekenen, altijd heel blij met nieuwe potloden en tekenpapier. Dat plezier in tekenen en schilderen is altijd gebleven. Ik heb diverse cursussen gevolgd, o.a. portretschilderen op de Rotterdamse academie voor beeldende kunsten, diverse cursussen bij de stichting kunstzinnige vorming Rotterdam en daarnaast nog workshops aquarellen en werken met acryl. Leuk vind ik het te  experimenteren met diverse materialen en technieken. Daarnaast ben ik al tiental jaren lid van ‘’ de schilderclub Studio sinds 1916 ‘’ misschien wel de oudste actieve schildersclub in Rotterdam. (106 jaar oud) Via vrijwilligerswerk kwam ik in contact met de Capelse Kunstkring. Mijn inspiratie vind ik in de natuur, de kleuren en vormen daarvan zie je terug in mijn werk.

Buitenmaat, 50 cm / 59 cm   Kunstwerk zit niet in lijst.

5 Ad Reijntjes  Figuratief ‘’ De Kat ‘”

40 jaar in het (speciaal) onderwijs gewerkt. Vanaf mijn jeugd getekend en geschilderd. Vaak les genomen bij Kunstenaars. Ik heb landschappen, stillevens, portretten en abstracte schilderijen gemaakt. Ook heb ik , vaak in opdracht, honden, katten en poezen geschilderd. Deze heb ik geschilderd om het aandoenlijke van het Kittenkopje te vatten. Al het leven loopt ten einde, maar het nieuwe leven begint in principe met een nieuwsgierige en vragende blik naar de wereld. Als we zorgen hebben voor het begin van het leven dan moeten we dat ook hebben voor het einde.

Buitenmaat, 73 cm / 55 cm.

Kunstwerk zit in lijst.

6 Anneke Brussee, twee werken abstract met rubber plus gezicht op Doesburg

Als kind experimenteerde zij al met verf en probeerde van alles uit, verschillende materialen en technieken door elkaar. Na haar werkzame leven heeft zij in 1994 het schilderen weer opgepakt en is een 4 jarige teken-en schilder opleiding gaan volgen aan de VU.  Het leukste vind zij het werken met zand en papier en deze techniek loopt dan ook als een rode draad door haar werk wat heel veelzijdig is want ook in het abstracte voelt zij zich thuis en schildert zij ook regelmatig op locatie. Een groot deel van haar inspiratie haalt zij uit de reizen die zij maakt.

Abstract,

Buitenmaat, 79 cm / 59 cm.

Kunstwerk zit niet in lijst.

7 Anneke Brussee,   Gezicht op Doesburg

Buitenmaat,70 cm / 50 cm.

Kunstwerk zit niet in lijst.

8 Erna Daalman

Dit schilderij heet ‘’  communicatie ‘’. Het is een schilderij met de afmeting 50 cm / 70 cm, in een figuratieve stijl geschilderd met acrylverf, in tertiaire kleuren vanuit een primair kleurenpalet. Figuratief betekent dat het onderwerp altijd een beetje herkenbaar is. Ook bij dit schilderij is dit het geval, maar dan moet je wel even zoeken. Op het eerste oog lijken er allemaal vlakjes geschilderd. Dat klopt ook, het is namelijk een schilderij met geometrische vormen. Maar er is ook een persoon zichtbaar. Deze persoon laat met de handen in gebarentaal het woord communicatie zien. De wens om te communiceren is belangrijk, voor iedereen!

Buitenmaat, 50 cm / 70 cm.

Kunstwerk zit niet in lijst.

9 Margreet Scheerder

Je zou kunnen zeggen dat schilderen voor Margreet een ontdekkingsreis is van kleuren, lijnen in combinatie met fantasie. Zij laat zich o.a. inspireren door beelden die zich opdoen tijdens haar verre reizen wanneer zij in contact komt met andere culturen en ander kleurgebruik. Het is vooral dit kleurgebruik wat een essentieel onderdeel vormt van haar artistieke proces.

Naam van het Schilderij: Slavische Danseressen

Olieverf opdoek

Buitenmaat, 60 bij 50 cm,

Kunstwerk is ingelijst in een baklijst.

10 – 11` Rob Scheuierman  ( 2 kunstwerken)

Ruim veertig jaar geleden ooit eens begonnen met een pentekening van ‘’ de ondergang van Venetië ‘’. Daarna nooit meer iets kunstzinnigs gemaakt maar wel carrière in de techniek gemaakt, heel wat anders. Vier jaar geleden de kans gehad om met prepensioen te gaan en kreeg tijd om te ‘tekenen ‘’. Gestart met de cursus tekenen en schilderen, maar al snel overgegaan naar het schilderen op advies van docent. Dankzij de geweldige en geduldige begeleiding van docent Norman koppen gaan maken. Veel bekende popsterren geschilderd van zwart/wit werken naar kleur. Inmiddels ook internationale erkenning;  Zo hangt Prince in Zweden en Bill in America.

Kunstwerk 1   Portret

Kunstwerk 2   Ogen.

Buitenmaat beide kunstwerken, 50 cm. / 50 cm.

Kunstwerkjes zijn niet ingelijst.

12- 13  An Scheuierman – van Lis  moeder van Rob  ( 2 kunstwerken)

Haar hele leven al talent voor tekenen en schilderen gehad maar na de oorlog een moeilijke start gehad met man en kinderen. Maar toen de kinderen eenmaal de deur uitwaren kreeg ze langzaam meer tijd voor zichzelf en haar hobby’s. Ze begon met haar eerste schilderen teken lessen. Nu is ze ruim 92 jaar, ondanks haar ‘’ lastige handen ‘’ lukt het haar toch steeds weer  de mooiste aquarellen te maken ,Vogel en Landschap

14 Roos Hobé Abstract kunstwerk

Roos uit haar creativiteit zowel in foto beelden als in schilderijen. Zij is afgestudeerd fotograaf en heeft als kunstschilder lessen en masterclasses gevolgd in abstract en figuratief schilderen. In de loop der jaren heeft zij met haar fotografie een flink aantal internationale prijzen gewonnen.

Roos schilderijen zijn intuïtief en fantasievol. Zij heeft geen voorbeeld of plan vooraf. Tijdens kunstmarkt Capelle zal dit schilderij geveild worden t.a.v. Hospice, Roos zal deze dag tevens portret foto’s maken op de markt.

Buitenmaat; 69 cm / 100cm, Kunstwerk zonder lijst.

15 -16 Lousje Backx – Brantjes      Keramist / kunstschilder ( twee kunstwerken)

Heeft al tijdens haar lagere school in Zwolle, kleilessen gehad bij Crefcoeur en thuis werd er altijd geschilderd. Na de middelbare school was de bedoeling om naar de kunstnijverheidsschool te gaan in Maastricht doch door een AFS beurs om een jaar naar school te gaan in de VS, is daar niets van gekomen. Opleiding kleuterleidster, werk en huwelijk, is er van een serieuze opleiding niets gekomen. Wel heeft ze in Gouda de keramiek opleiding gedaan en is al jaren pottenbakker en heeft daar les in gegeven. Maar dat schilderen is door alle jaren heen een favoriete bezigheid gebleven, in de winter klei en in de zomer schilderen. Het resultaat is hier op twee schilderijen te zien en te koop. Het grootste is ‘’ Uitzicht vanaf Walfroy’’ in de Franse Ardennen, Buitenmaat, 53 cm / 106 cm en het andere is gemaakt in de Belgische Ardennen Buitenmaat, 55 cm / 80 cm.

Beide kunstwerken in lijst.

17  Kunstwerk van Anton Vreede, ( uit particulier bezit)  Moderne Compositie uit ‘89

5 / 150   Zeefdruk in lijst.

Buitenmaat, 73 cm / 53 cm. Kunstwerk in lijst.

18 Kunstwerk  Henk van Vessem ( uit particulier bezit )

Moderne Compositie, gesigneerd en gedateerd ’86 RO.  Nr.; 6/200

Buitenmaat, 66 cm / 50 cm.

Afbeelding, 50 cm / 40 cm.  Kunstwerk zit in lijst.