Vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn onmisbaar in ons hospice. Zij ondersteunen de verpleegkundige en de mantelzorgers in de persoonlijke verzorging van de bewoners en houden het huishouden van het hospice draaiende.

Dat houdt in dat ze gastheer of gastvrouw zijn, koffie en thee serveren, boodschappen doen, koken, desgewenst een luisterend oor bieden, voorlezen, een hand- of voetmassage geven en waken. Vrijwilligers werken altijd in (wisselende) koppels zodat zij onderling ervaringen kunnen uitwisselen. Dat levert vaak waardevolle sociale contacten op. De vrijwilligers zijn in ons hospice van ‘s morgens 7 uur tot ‘s avonds 23 uur. De vrijwilligers worden gecoacht en ondersteund  door de coördinatoren.

Introductiecursus
Voordat je wordt ingezet volg je een introductiecursus van ongeveer zes dagdelen onder leiding van onze coördinatoren. Je wordt verder geschoold door middel van aanvullende cursussen. Het werk is onbetaald, maar eventuele onkosten worden vanzelfsprekend vergoed.

Inzet minimaal twee dagdelen
Na de introductiecursus ontvang je van de coördinator inloggegevens, die je toegang geven tot het Digitale Rooster en het Prikbord. In het eerste kan je je diensten zelf invullen, op het Prikbord wordt belangrijke informatie verstrekt.

Wat krijg je ervoor terug?
Uiteraard krijg je voor dit emotioneel belastende werk ook veel terug: een hecht team, regelmatige (bij)scholing, uitjes, lezingen, workshops, etc.

Privacyverklaring

Bekijk in de privacyverklaring sollicitanten hoe we met de door jou verstrekte persoonsgegevens omgaan.

Meer weten

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk? Bekijk de oproep van Birgitta of die van Anita. De coördinatoren vertellen je er graag meer over. Neem dan contact op met een van hen, Anita Akkermans of Birgitta van Vlaanderen.

Wilt u eens komen kijken in het hospice?