Over Hospice IJsselOever

Hospice IJsselOever is onderdeel van de IJsselHospices. IJsselHospices is de overkoepelende stichting van de drie aparte stichtingen hospice IJsselThuishospice IJsselOever en hospice IJsselPolder (in oprichting).

Hospice IJsselOever is bijna-thuis-huis, met een vast team van coördinatoren en vrijwilligers.  Met de verpleegkundigen van de thuiszorgorganisaties en de huisartsen vormen zij een solide team. Dit team zet zich 24 uur per dag met volle overtuiging in om de kwaliteit van leven in de laatste levensfase voor alle betrokkenen zo hoog mogelijk te laten zijn. Naast de zorg voor het comfort van de bewoner, is er veel ruimte en aandacht voor het geestelijk welbevinden, de emoties en de sociale context van de bewoners. Alles wat binnen IJsselOever wordt gedaan, gebeurt met liefde, kennis en kunde.

Het hospice geeft de bewoners de vrijheid en ruimte waaraan zij behoefte hebben. De wens van de bewoner is het uitgangspunt. Onze vrijwilligers zijn speciaal opgeleid voor het werken in de palliatieve zorg.  Zij houden het huishouden van het hospice draaiend en helpen mee in de zorg. Dit houdt in dat zij de zorgverleners ondersteunen, naasten ontvangen, bewoners ondersteunen, praten en vooral veel en goed luisteren.

Wilt u eens komen kijken in het hospice?