Skip to main content

Opname in hospice IJsselOever is alleen mogelijk bij een negatieve corona-testuitslag

By 14 april 2020Nieuws

We zullen daarom bij aanmelding extra vragen naar luchtwegproblemen en/of koorts. Er zal ook altijd gevraagd worden om een recente – niet ouder dan 48 u – corona-negatief-testuitslag aan ons te overleggen. Indien die testuitslag niet wordt getoond, kunnen we de bewoner helaas niet opnemen.

Bezoek in hospice IJsselOever ten tijde van corona

Om verspreiding van het virus tegen te gaan, mogen maximaal drie door de bewoner aangewezen naasten de bewoner blijven bezoeken in het hospice. Deze naasten mogen eenmaal per dag op bezoek komen en niet tegelijk. Zie ook het schema hieronder.
Wij zullen aan de bewoner en zijn naasten vragen welke drie naasten op dat zijn. Dit zullen vaak direct betrokken familieleden zijn of goede vrienden. Voorlopig geldt dit tot 1 mei. De afspraken die we hierover maken, leggen we vast in het zorgdossier.
Kinderen (dus mensen onder de 18 jaar) vragen we om thuis te blijven. Bij hen zijn klachten minder zichtbaar en daarmee vormen zij een groter risico.

Bezoek gebruikt voor binnengaan hospice in de hal handalcohol en wordt verzocht 1,5 meter afstand te bewaren. Daarnaast wordt hen gevraagd een chirurgisch mondmasker in de hal bij de lift op te doen en pas af te doen bij de lift na het verlaten van het hospice. Instructie hangt in de hal.

Helaas kunnen we nu voor bezoek geen koffie en thee schenken of een maaltijd verzorgen.

Als u zelf als bezoeker klachten heeft, dan kunt u de bewoner in het hospice niet bezoeken.

Voor alle bezoekmaatregelen geldt, dat wanneer de situatie van de bewoner verandert en het overlijden nabij komt, we in overleg zullen zoeken naar passende oplossingen.

Er mag maar één bezoeker tegelijk in het hospice zijn. Deze tijden zijn zo benoemd om zoveel mogelijk extra verkeer tussen professionele zorg, vrijwilligers en naasten te voorkomen.

Tijd en kamer:

11.30 – 12.30 Tjalk
13.00 – 14.00 Klipper
15.30 – 16.30 Tjalk
17.00 – 18.00 Klipper
19.30 – 20.30 Tjalk
21.00 – 22.00 Klipper