Skip to main content

Hospice IJsselOever officieel geopend

By 5 februari 2018februari 15th, 2018Nieuws
Openingshandeling door burgemeester Oskam en burgemeester Vroom

Afgelopen 24 januari was het zover: met het doorknippen van een lint door burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel (links) en burgemeester Vroom van Krimpen aan den IJssel (rechts) was de officiële opening van hospice IJsselOever een feit. Deze feestelijke bijeenkomst vond plaats in de Golf & Country Club te Capelle aan den IJssel. Onder de vele genodigden waren ook de donateurs, sponsors en vrijwilligers van het hospice.

Opening binnen één jaar

Het welkomstwoord werd uitgesproken door voorzitter van het bestuur ir. G.L.H.M. Henkens. Hij vertelde trots dat het oprichten van de dependance van hospice IJsselThuis in Nieuwerkerk aan den IJssel, binnen één jaar gerealiseerd is. Speciale dank ging uit naar de vrijwilligers en de coördinatoren van hospice IJsselOever, die dit mogelijk hebben gemaakt. Mevrouw T. van Wijngaarden, directeur van De Zellingen en voorzitter van de VTZ (Vrijwilligers Terminale Zorg), sprak nog een woord van dank uit richting mevrouw J. Grandia grote voortrekker van VTZ en ook betrokken bij de oprichting hospice IJsselOever.

Openingshandeling

Toen het lint door de burgemeesters was doorgeknipt, was hospice IJsselOever dan echt geopend. Na het officiële gedeelte werd er geproost in het restaurant en werd de bijeenkomst voortgezet. De genodigden konden kijken naar een korte presentatie van het hospice op film vastgelegd door Bart Waarts, van BW Producties, tevens redacteur bij Omroep MAX.

Vrijwilligers en tijdelijk logeren

Bij Hospice IJsselOever zijn ook vrijwilligers actief die ondersteuning in de thuissituatie mogelijk maken. Ook tijdelijk logeren in het hospice ter ontlasting van de mantelzorg is mogelijk.
Hospice IJsselThuis en hospice IJsselOever zijn nog op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers met een warm hart en een goed inlevingsvermogen.

Meer informatie

Meer informatie over het vrijwilligerswerk bij IJsselOever voor de regio Capelle aan den IJssel en IJsselThuis voor de regio Zuidplas is niet alleen op deze website te vinden, maar ook op de website van Hospice IJsselThuis.

U kunt IJsselOever en IJsselThuis ook mailen.
Natuurlijk is hospice IJsselOever ook te vinden op Twitter en Facebook!

Laat een reactie achter