Skip to main content

Hospice IJsselOever krijgt meer vorm

By 6 oktober 2017oktober 9th, 2017Nieuws
Bouw Hospice IJsselOever

Capelle – Er wordt hard gewerkt aan de verbouwing van de ruimten in de M-toren naast de Vijverhof in Capelle aan den IJssel om vier kamers in te richten voor de hospice IJsselOever. Het moeten ruimtes worden die een ‘thuisgevoel’ geven, maar dan wel met de voorzieningen van een luxe hotel.

Het hospice heeft maar een doel: het de bewoners die hier in hun laatste levensfase zijn zo goed mogelijk naar de zin te maken. Er moeten ook voorzieningen komen gericht op de bezoekers en de medewerkers. Waarbij de privacy van de bewoners en de familie voorop staan. Als je minder bekend bent met een hospice kun je er bijna geen voorstelling van maken wat er allemaal komt kijken bij de inrichting. Of het nu gaat om comfortabele bedden, meubels en keukeninrichting of om medische hulpmiddelen die aanwezig moeten zijn, voor alles geldt dat het duurzaam moet zijn en lang mee moet kunnen bij intensief gebruik.

Het mag duidelijk zijn dat met de exploitatie van een dergelijke professionele huisvesting veel geld is gemoeid. De Vrienden van hospice IJsselOever hebben de taak om de financiële middelen binnen te halen, daartoe ontwikkelen zij tal van initiatieven waaronder de samenwerking met IJssel en Lekstreek, waardoor ze jou als lezer op de hoogte kunnen houden van de voortgang. Inmiddels hebben een aantal fondsen gelden toegezegd en zijn er ook particulieren die geld hebben gestort of een actie zijn begonnen om geld in te zamelen. De vooruitzichten zijn dan ook positief en zoals gezegd de inrichtingswerkzaamheden zijn in volle gang.

Niet alleen de verbouwing verloopt volgens planning ook de training door VTZ van de vrijwilligers, die straks de bewoners bij staan wanneer zij in het hospice verblijven, wordt voortvarend aangepakt. Hoewel er nog plek is voor aanmeldingen wordt al volop getraind met de nieuwe vrijwilligers. Zij lopen stage in de hospice IJsselThuis in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hier kent men alle kneepjes van het vak en onder leiding van professionals worden zij wegwijs gemaakt. Er wordt niets aan het toeval overgelaten, zodat de bewoners zich straks verzekerd weten van een veilige omgeving waar ze in alle rust kunnen overlijden in de aanwezigheid van hun dierbaren.

Wat is er nog nodig?

Wat is er nog nodig voor hospice IJsselOever. Allereerst veel geld om dit allemaal te kunnen realiseren. We roepen iedereen op om zelf een actie te organiseren in jouw club of buurt om samen met anderen geld in te zamelen voor het hospice IJsselOever. Wanneer je een idee hebt deel dit dan, zodat daar extra aandacht aan kunnen gegeven en een eervolle vermelding kunnen plaatsen op de website van het hospice. Kijk voor de mogelijkheden van sponsoring of donatie op de website van IJsselOever: Oproep om financiële bijdragen
Daarnaast is er nog ruimte voor vrijwilligers die de organisatie graag tijdig wil trainen om straks inzetbaar te zijn. Aanmelden hiervoor kan door te mailen naar info@hospiceijsseloever.nl.

Meer weten?

Voor meer informatie over het nieuwe hospice IJsselOever in Capelle aan den IJssel kun je contact opnemen met Peter Meulendijk via peter@cenp.eu of telefoonnummer 06 54751462 Bestuurslid PR en communicatie IJsselOever.

Helpen?

Aanmelden als vrijwilliger kan via telefoonnummer 0180 391306. Financiële bijdragen kunnen gestort worden op rekeningnummer NL94 RABO 0321 0327 64 ten name van Vrienden van IJsselOever met vermelding: ten behoeve van oprichting hospice IJsselOever.

Laat een reactie achter