Skip to main content

Hospice IJsselOever in Capelle zoekt vrijwilligers

By 20 oktober 2017oktober 27th, 2017Nieuws
Hospice IJsselOever in Capelle zoekt vrijwilligers

bron: IJssel- en Lekstreek

Het bestuur van hospice IJsselOever in Capelle heeft met de voortvarendheid waarmee de verbouw en inrichting wordt aangepakt de weg ingeslagen naar een succesvolle start van het hospice. Deze is mede mogelijk geworden door de vele financiële hulp van instellingen en particulieren waardoor ook het fundament kon worden gelegd. Maar er is meer nodig om het een succes te maken, zoals vrijwilligers…

Naast de vrijwilligers die de bewoners ondersteunen tijdens hun verblijf is er nog meer te doen in het hospice IJsselOever. Het hospice kan altijd handen gebruiken voor voorkomende werkzaamheden. Zowel bij het inrichten als het onderhoud. Maar er zijn ook specifieke behoeften ten aanzien van vrijwilligers.

Kookvrijwilligers

Voor dit nieuwe hospice in Capelle worden kookvrijwilligers gezocht. Er gaat iedere dag vers gekookt worden voor de maximaal vier bewoners in het hospice, de wens van iedere bewoner staat hierin centraal. Net als alles wat we doen om het voor iemand in de laatste fase zo aangenaam mogelijk te maken. Je kunt allerlei redenen hebben om kookvrijwilliger te worden in de terminale zorg. Het hospice zoekt gemotiveerde vrijwilligers die tussen 15.00 en 19.00 de boodschappen, het koken en het aan tafel gaan willen verzorgen. Vrijwilligers die liefdevol de lievelingsmaaltijd van iemand willen klaarmaken. Na een aanmelding volgt er eerst een kennismakingsgesprek met de coördinatoren van hospice. Tijdens dit gesprek wordt met elkaar bekeken of het werk in de terminale zorg bij je past. Belangstellenden kunnen zich melden bij Anita Akkermans, a.akkermans@hospiceijsseloever.nl of via 06 20 98 51 51.

Financiële administratie

Voor het hospice is het van belang dat de financiële administratie op een juiste wijze wordt bijgehouden. Een goed financieel beheer vormt de basis voor een gestroomlijnde organisatie. Wij zijn dan ook op zoek naar een vrijwilliger die een paar uurtjes per week ondersteuning kan bieden. Daarvoor is kennis van Excell en actuele boekhoudprogramma’s wel een vereiste. Interesse voor deze vrijwilligersfunctie? Mail dan naar Els Imthorn: e.imthorn@hospiceijsseloever.nl of neem contact met haar op via telefoonnummer 06 20 98 5151.

Nieuwsbrief redacteur

Het hospice zoekt een enthousiaste persoon die tijd kan en wil besteden aan het actueel houden van de website en het verzorgen van een e mail nieuwsbrief die we hebben opgezet. Daarvoor zoeken we iemand met taalgevoel die het leuk vindt om stukjes te schrijven en voldoende technisch inzicht heeft om de site en nieuwsbrief vorm te geven. Het gaat er bij de site vooral om deze actueel te houden en nieuwsitems te plaatsen. De e-mail nieuwsbrief is bedoeld voor de deelnemers en belangstellenden die we op de hoogte willen houden van ontwikkelingen. De frequentie zal rond de vier keer per jaar bedragen. Wanneer je interesse hebt kun je contact opnemen met Peter Meulendijk pr@vriendenijsseloever.nl of via 06 547 514 62.

Meer weten?

Voor meer informatie over het nieuwe hospice IJsselOever in Capelle aan den IJssel kun je contact opnemen met Peter Meulendijk via peter@cenp.eu of telefoonnummer 06 54751462 Bestuurslid PR en communicatie IJsselOever.

Helpen?

Aanmelden als vrijwilliger kan via telefoonnummer 0180 391306. Financiële bijdragen kunnen gestort worden op rekeningnummer NL94 RABO 0321 0327 64 ten name van Vrienden van IJsselOever met vermelding: ten behoeve van oprichting hospice IJsselOever.

Laat een reactie achter