Corona maatregelen

In hospice IJsselOever liggen mensen met een grote zorgbehoefte. Onze bewoners zijn kwetsbaar en de medewerkers onmisbaar. Om ervoor te zorgen dat we zorg kunnen blijven geven aan ieder die het nodig heeft, hebben wij een aantal maatregelen genomen.
We hopen op uw begrip en medewerking.

Opname in hospice IJsselOever

Opname in hospice IJsselOever is alleen mogelijk bij een negatieve corona-testuitslag.
We zullen daarom bij aanmelding extra vragen naar luchtwegproblemen en/of koorts. Er zal ook altijd gevraagd worden om een recente – niet ouder dan 48 u – corona-negatief-testuitslag aan ons te overleggen. Indien die testuitslag niet wordt getoond, kunnen we de bewoner helaas niet opnemen.

Voor opnamemogelijkheden kunt u contact opnemen met de coördinatoren van IJsselOever: Anita, Birgitta of Henny.  Zij zijn bereikbaar op nummer 06 – 20 98 51 51 of via de mail: info@hospiceijsseloever.nl.

Bezoek in hospice IJsselOever

Om verspreiding van het virus tegen te gaan en toch ook tegemoet te komen aan de wensen van mensen in deze fase zijn wij tot een aantal huisregels gekomen in het hospice:

• Er mogen per bezoekblokuur mensen uit 1 huishouden tegelijk komen (dus bijv vader/moeder met 2 kinderen komen bij oma) of maximaal twee bezoekers uit een verschillend huishouden. De bewoner of de 1ste contact persoon regelt dit. Buiten deze tijden kan er geen bezoek worden toegelaten.
  • Bezoek die verschijnselen heeft van Corona mogen niet naar het hospice komen (koorts, hoesten, verkouden, keelpijn, etc).
  • Bezoek wordt gevraagd in de hal bij de liften hun handen te desinfecteren, dan pas aan te bellen en vervolgens rechtstreeks door te lopen naar de kamer en daar gedurende het bezoek te blijven. Graag in de kamer contactgegevens noteren in het mapje dat op tafel ligt.
  • Er wordt bij binnenkomst thee of koffie aangeboden aan bezoek! Dit wordt neergezet op het aanrecht van de kamer.
  • Bezoek mag gebruik maken van het toilet in de badkamer.
  • Natuurlijk houden wij allemaal 1,5 meter afstand tot elkaar.

Voor alle bezoekmaatregelen geldt, dat wanneer de situatie van de bewoner verandert en het overlijden nabij komt, we in overleg zullen zoeken naar passende oplossingen.

Per kamer zijn er 3 blokuren per dag van 2 uur. Deze tijden zijn zo benoemd om zoveel mogelijk extra verkeer tussen professionele zorg, vrijwilligers en naasten te voorkomen.

Bezoektijden Tjalk:

Bezoektijden Schoener: