Corona maatregelen

De bewoners van Hospice IJsselOever hebben een grote zorgbehoefte. Zij zijn kwetsbaar en de medewerkers onmisbaar. Om ervoor te zorgen dat we hospicezorg kunnen blijven geven aan ieder die het nodig heeft, hebben wij een aantal maatregelen genomen.
We hopen op uw begrip en medewerking.

Opname in Hospice IJsselOever

Opname in Hospice IJsselOever is alleen mogelijk bij een negatieve corona-testuitslag.
We zullen daarom bij aanmelding extra vragen naar luchtwegproblemen en/of koorts. Er zal ook altijd gevraagd worden om een recente (niet ouder dan 48 uur) corona-negatieve-testuitslag aan ons te overleggen. Indien die testuitslag niet wordt getoond, kunnen we de bewoner helaas niet opnemen.

Voor opnamemogelijkheden kunt u contact opnemen met de coördinatoren van IJsselOever: Anita, Birgitta of Henny.  Zij zijn bereikbaar op nummer 06 – 20 98 51 51 of via de mail: info@hospiceijsseloever.nl.

Bezoek in hospice IJsselOever

Om verspreiding van het virus tegen te gaan en toch ook tegemoet te komen aan de wensen van mensen in deze fase zijn wij tot een aantal huisregels gekomen in het hospice:

• Per blok mogen er maximaal twee bezoekers komen, mits zij uit één huishouden afkomstig zijn.
  • Per kamer zijn er twee bezoekblokken van twee uur; verspreid over de dag. Na 20.00 zijn er geen bezoekers meer in huis.
  • Bezoek dat verschijnselen heeft van corona mag niet naar het hospice komen (koorts, hoesten, verkouden, keelpijn, enzovoorts).
  • Bezoek wordt gevraagd in de hal bij de liften de handen te desinfecteren en dan pas aan te bellen.
  • Bezoek in het hospice kan alleen als er vanaf binnenkomst tot vertrek een mond-neusmasker wordt gedragen. Bij voorkeur een eigen masker.
  • Vervolgens wordt bezoek gevraagd rechtstreeks door te lopen naar de kamer en daar gedurende het bezoek te blijven en de deur dicht te houden.
  • Graag in de kamer contactgegevens noteren in het mapje dat op tafel ligt.
  • Er wordt bij binnenkomst één keer thee of koffie aangeboden aan bezoek. Dit wordt neergezet op het aanrecht van de kamer. Verder kunt u zelf alles uit de koffiecorner op de kamer gebruiken voor nog een kopje koffie of thee.
  • Heeft u tijdens het bezoek vragen, voor uzelf of uw naaste? Bel dan even via het alarmknopje dat uw naaste om heeft, dan komt de vrijwilliger zo spoedig mogelijk naar u toe.
  • Bezoek mag met gebruik van mondmasker het toilet in de badkamer gebruiken.
  • Wordt u tijdens het bezoek gevraagd even de kamer te verlaten of krijgt u een telefoontje, dan vragen wij u met mondmasker op naar de ruimte bij de lift (buiten het hospice) te lopen om te wachten of om uw telefoongesprek te voeren.
  • Natuurlijk houden wij allemaal 1,5 meter afstand tot elkaar.

Voor alle bezoekmaatregelen geldt dat wanneer de situatie van de bewoner verandert en het overlijden nabij komt, we in overleg zullen zoeken naar passende oplossingen.

Per kamer zijn er drie blokbezoekuren per dag, elk van twee uur. Deze tijden zijn zo benoemd om zoveel mogelijk extra verkeer tussen professionele zorg, vrijwilligers en naasten te voorkomen.

Bezoektijden Tjalk:
17:00 – 19:00 uur